Eltern..

Så, igår var det night Flow igen, det snöade galet mycket och vi körde kvällsskidåkning. Heeeelt Underbart!!! På kvällen bjöds det (som vanligt) på en underbart god buffé och utgång.

Idag var det lagom jobbigt att stiga upp, men ändå helt ok. Om jag hade behövt gå till något annat jobb än det jag har så hade det förmodligen varit jobbigare. Men idag var det inte så galet kul på jobbet.. Asså, som förälder, kan man inte bara vara glad att ens barn har roligt en hel dag i skidbacken? Måste man verkligen klaga på att de inte får göra svårare saker och åka svårare backar? Jag menar, jag har 9 barn att ta hänsyn till, 9 barn med olika förutsättningar. Det går inte att jag ger varje barn individuell utvärdering och feedback. Ledsen, men det är inte så det fungerar. Jag är bara en människa.

För att göra bota på denna, aningen jobbiga dag så gick jag ner till vårt gym här i huset med Adam och Cassie, tränade faktiskt i en timme. Lite imponerad av mig själv faktiskt ^^haha.

Ikväll har jag hört att vissa drar till Serfaus, men de blir det nog inte för mig, för vi har planerat in film och choklad, och jag blev dessutom nyss inbjuden till Cassie och Adam på middag, så nu måste jag duscha.

Over and out!!

18:01

Idag hade jag privat! Det var härligt! Det var K2, K betyder Kinder (barn) och 2 betyder att det var nivå 2 (finns 1 = aldrig åkt skidor, till 7 = grymma). Så det första man ska göra är att kolla lite hur bra barnet är så då åkte jag upp med honom till Berta Land. Han var 10 år och väldigt klipsk för sin ålder, så där sprack min idé om att ta med honom för att träffa Berta. Men iallafall så åkte jag med honom direkt till knappliften, han trillade en gång sen gick det jättebra, för jämförelse så min K2 från förra veckan åkte knapplift först efter tre dagar. Så märkte jag att han blev uttråkad så då drog jag med honom till Ladis, och sen på eftermiddagen följde även hans mamma med och vi åkte Möseralm och lite så. De var verkligen inte K2. Och vad ni ska veta då är att killen för första gången i sitt liv stod på skidor i februari, helt sjukt. Barn lär sig så fort, jag var minst sagt imponerad!

Efter jobb gick jag och köpte ett par fina vantar, förbereder mig för kallare väder. Och sedan var det Hexenalm som gällde. Där bjöds det på Glühwein och en liten snapps och rolig musik. Det är helt kul, att man efter en hel dags jobb (ett jobb som inte är så jobbigt, utan mest roligt), går på after Ski och har ännu mer roligt med sina vänner. Det gillas starkt! Där bestämde vi oss också för att ikväll är det Ried och Pizza som gäller, så det blir en mysig kväll.

Ha en bra kväll, i know i will ( I Love My Life!!! ),

Over and Out

Bilder Från JulenGOD JUL!!!

03:38

Trött som ett juhu (om man kan säga så?!) men oj vilken rolig jul. Fast jag inte är hemma och firar med familjen blev de ganska ok ändå! (: Nattinatti

Jul!

Nu är det bestämt. På julafton ska vi gå och käka middag på ett 4-stjärningt hotel här i Fiss. Vi kommer gå ett helt gäng (minst 23 stycken) och får ett helt rum för oss själva. Jag längtar faktiskt! Det kommer inte bli som en vanlig jul, men ändå något mysigt och kul. Och jag menar, vad är en vanlig jul egentligen?

Om ni har lust att kolla in hotellet:
http://www.hotel-gebhard.at/index.php

20:10

Dagarna bara rinner förbi! Nu har jag nästan haft mina barn i en hel vecka (vi kalla de våra barn ^^). Det är faktiskt kul! Vissa dagar är jobbigare än andra, som en eftermiddag då Sam bestämde sig för att han INTE ville åka skidor och stod och skrek i 1,5 timme. Men det är det värsta som hänt på hela veckan, och i jämförelse till allt bra som hänt glömmer man allt det dåliga. Till exempel har de lärt sig åka knapplift, åkt blåa backen till Ladis, svänger på egen hand, åka små hopp och idag tog jag till och med ut dem i den röda backen (de trodde de var en blå) och de klarade det utan problem. Man blir så stolt ! hahaha
Så igår var de Night Flow premiär, vilket betydde att vi blev bjudna på buffé (som vi kommer bli varje tisdag) Det var den sjukaste buffén jag någonsin sett! Du kunde välja allt från kött, fisk, ost, potatis, kakor, frukt (och chokladfontän såklart), sallad, bröd etc. etc. Det var helt sjukt! Jag ser fram emot det! Sedan var det då dags för Night Flow, för tillfället är det inte heller så kallt här så vi slapp frysa, vilket var mycket uppskattat! Det gick ändå helt ok för att vara första gången, kommer ju bli bättre och bättre.

En sjukt kul grej var dock när Steves mössa försvann. För det är två killar som ska åka och störa showen och sen bli fångade i ett nät i slutet och Steve har ALLTID en mössa på sig och så när de fångade honom så tappade han de, men de gick ju inte att göra så mycket åt då ju, så han skulle hämta den sen. Men det stod typ fem pistmaskiner i backen som skulle åka ner och de visste ju inte om att hans mössa låg där någonstans, så ja, där försvann den!

Måste berätta kort om idag också, för en av mina barn hade sin sista dag idag, så fick jag ett brev av henne där hon hade målat mig och skrivit lite + en ask choklad. Då blir man helt glad, att man verkligen gjort någon glad! Skidlärare är nog bästa jobbet!!

Jag och Dorothea under en av våra träningar under Night Flow
Vi ser ut som små barn! haha, vi försökte komma på nått underhållande medan vi väntade!

Solen...

skiner iallafall. Hoppas det går bra idag. Ska ha kindergruppe 2, de har iallafall åkt skidor minst en gång i sitt liv, det är kinderland som gäller men kanske ut i riktiga backar i slutet av veckan ?! I hope. Önska mig lycka till ^^
Btw måste jag ju berätta att jag är numera en lycklig ägare av sådana här skor. Har man världens bästa syster så har man!

Nervös

Idag hade vi underbart väder! De var helt mysigt att åka skidor idag. Så jag och Cassi och Adam drog iväg till Serfaus en snabbis och sen var det snabbt tillbaka för vi skulle på föreläsning. Där fick vi bland annat reda på att veckorna som kommer nu är galna, kommer vara galet mycket folk (och där med barn i skidskolan) och även väldigt många holländare, vilket gör mig lite mer nervös än vad jag var innan för jag kan inte riktigt holländska. Men från och med tisdag ska jag gå på kurs och lära mig holländska, så då blir det ett fjärde språk att hålla i huvudet. Asså, det är sjukt kul att kunna många språk, jag tycker om att lära mig språk. Men jag är samtidigt nervös för att jag inte ska kunna hålla isär allt XD haha. Aja, det fixar jag!

Så imorgon är alltså första dagen på jobbet, det ska bli skoj, men såklart är man nervös. Ska snart ner till Dorothea och kolla igenom lite saker för imorgon, så vi kan lugna varandra ^^ och sen ska vi nog störa Fabienne lite så hon kan lära oss det viktigaste orden man behöver kunna på holländska. De blir nog fint!

Over and Out

olycksfågel?!?

AJ!!!! Har precis kommit hem från en heldag. Det var varit superkul, vi åkte skidor som vi ville, ingen som sa åt oss vad och hur vi skulle åka utan vi åkte bara, underbart!!! De visade oss runt i området, vilka pister man skulle åka med vilka grupper. På kvällen var det Night Flow träning som gällde, de var sjukt kallt! Minst minus 20 grader, fingrar och tår förfrös, efter några timmar kunde vanessa inte ens förmå sig att snacka, så kallt var det!!
Ok, till olycksfågel biten, så tror jag att jag har blivit de, de senaste dagarna. För undertiden vi hade kursen i St Anton så råkade jag och Laura på något vänster köra in i varandra och båda gjorde illa knät. De senaste dagarna har jag också haft ont i knät, speciellt när jag måste böja det och vid svängarna när jag åkt skidor. Så det har varit lite bull, men jag har ignorerat det för det är så härligt i backen. Men när man åker lift och står still etc. så gör de ont. Så ja, jag har gjort illa knät. Och igår när vi kom tillbaka efter en eftermiddag ute så skulle vi ställa tillbaka våra grejer och ja, smidigheten själv lyckas trilla i slutet av trappan och sätter mig hårt på rumpan, jag kunde inte riktigt rädda mig då jag höll skidor och stavar i handen och dessutom pjäxor på fötterna. Så ja, jag har ett mega blåmärke på rumpan. Och sen idag när vi hade stått och frusit hur länge som helst (tror inte riktigt man kan förstå hur kallt det är om man inte har upplevt det, man kan inte längre förmå sig till att röra tår, fingrar, läppar etc. Helt sjukt!) så fick vi åka ner, och innan vi stack iväg så sa vår chef "ta det nu försiktigt så ingen trillar och skadar sig". och ja.. Vi åkte ju ganska fort för vi ville ju hem! Idag är det också Rodel-Kväll så det var massa folk ute med rodlar, så var det en sväng där det stod massa folk med sina rodlar så jag sneddade svängen och tänkte sen fortsätta ut i pisten, men uppenbarligen var det ingen pist rakt fram.. Utan jag flyger över en kant. Det var INTE skönt. Men det visade sig att det var inte bara jag som missade svängen, utan det låg redan två andra där, lagom skönt när man redan har ont i hela kroppen av kyla.

Men när sånt händer så är man glad att man är omgiven av sköna människor. Jag fick hjälp att lyfta upp skidorna på pisten igen sen åkte jag lugnt ner tillsammans med Dorothea (men jag kunde inte hålla i mina stavar för jag kunde inte förmå mina fingrar hålla i stavarna). Väl nere skulle jag ta mina skidor, men jag, ja jag vet inte, lyckades inte bära dem. Så Luke bar mina skidor och jag tog stavarna ^^ haha, som ett litet barn.

Tur som jag har så hade Vanessa bilen vid skidskolan så det gick fort att komma hem. Nu sitter vi i våra sängar och dricker varm choklad (som vanessa gjort ^^), kollar tv och jag ska lägga kyla på mitt knä.

Trots alla olyckor så är livet ändå ganska så jätte bra !


På tisdag är det "premiär" vilket betyder att vi måste öva!
Mumma!!

Morgen!

Godmorron!!!

klockan är halv elva och det är godmorgon, knasigt! Jag menar, de senaste dagarna har jag gått upp klocka sex/halv sju för att åka på kursen i St Anton, men nu är de Finito!! Det var en sjuk dag igår. Teroin var enkel och jag klara den utan problem, så de var superskönt men för det praktiska var jag jättenervös! Det praktiska var uppbyggd på så vis att det hade stängt av en del av backen (men ändå åker ju folk in där, nötter) och sedan hade de delat upp den avstängda delen i tre delar. På den första delen så åkte vi Carven Grundstufe (jag kommer inte försöka förklara va det är, för det går ändå inte att förstå hehe ), det gick helt ok tror jag, och dorothea menade att det såg bra ut. Sedan var det Kurven och sist var det korridoren (det är när man ska åka vanligt börja i stora svängar och de ska bli mindre och mindre men man ska hålla samma tempo hela tiden och man ska åka kontrollerat). När vi var klara så var det väntan.. Jag hatar de!! Man vill veta direkt ju om man klarat eller inte!

Sedan så tog vi liften upp och satte oss och drack var choklad, efter de åkte vi lite skidor lämnade våra grejer i bilen handlade lite för kvällen och present till Rudi (vår lärare från kursen), han fick en Milkachoklad formad som en skida, och öl såklart!
När vi kom till föreläsningssalen så skulle de först snacka en massa om hur allt hade gått etc. Sedan skulle de dela ut diplomen, och saken var den att om du inte klarat det så blev dit namn helt enkelt inte ropat så det var sjukt nervöst! Tänk va jobbigt det skulle vara om man inte blev ropad.. Så iallafall så visste man vem som var innan en för man hade ju nr. Dorothea var nr 8 så vi fick reda fort på att hon hade klarat sig, men jag var 39 så det dröjde längre, så var det namnet innan mig (sebastian) och så ropade Laura, och jag bara "nejnej, Laura är innan mig" och sen så ropade de mitt namn, de var som när man tog körkort, och jag tror många vet hur det känns. All spänning och nervositet bara släpper och ja, min relation när det händer är att jag skakar. Haha. Tyvärr så klarade inte alla från Fiss det, men de kan göra provet igen och klara det då!

På kvällen firade vi detta underbara resultat. Jag och Dorothea lagade mat (från grunden för första gången, inte illa!! ). Sedan skulle vi fixa oss och jag skulle låna en locktång av Vanessa (min rumskompis) och de gick bra. Och sen så tyckte jag att det luktade bränt, så gick jag ut till Dorothea och frågade henne om hon inte tkt det luktade bränt och de gjorde hon. Så tog jag i mitt hår (där jag lockat) och det trillade av!!!!!!!!! Jag fick PANIK!!!!!! och just i denna stund knackade det på dörren, så jag stod där och hade panik över att mitt hår trillade av så Dorothea öppnade dörren och där var Dan och tkt att vi skulle komma ner och festa där nere istället, och så självklart så skrattade han åt min panikångest att tappa mitt hår. Så vi drog ner till de andra och förfestade där och sedan drog vi till Heckel's och dansade hela kvällen, sjukt kul!!

Lagom nervös väntan
KLARAT!!!!!

JAG KLARADE DET!!!!


21.40

Det är som att vara tillbaka i skolan igen, plugg.. de är därför jag har varit kass på uppdatering. Men imorgon smäller det, vi ska få de här förbaskade provet avklarat (håll tummen för mig^^) och sendan blir det firande för hela slanten!!

Sponatanitet

Idag när jag vaknade vill jag INTE gå upp!! Ett faktum helt enkelt. Sova hela vägen till St Anton och halvsov igenom föreläsningen som handlade om Alpinkunde (om laviner etc.) Därefter hade vi Alpinkunde ute och fick lära oss hur saker och ting fungerar när man letar efetr folk efter en lavin. Asså, de är lite läskigt för man tänker inte på hur farligt allt det där med laviner kan vara, man tänker ju alltid "det händer inte mig" som med allt annat hemskt som kan hända i världen, men det är ju faktiskt så att det kan hända dig så de är ju super att vi får lära oss de men lite läskigt hur farligt saker kan vara, tycker jag iallafall. På eftermiddagen så åkte vi snowboard, har ont i rumpan, tror jag fått ett blåmärke :P. Men de var överroligt! Jag fick låna en snowboard av min rumskompis så jag slapp hyra, alltid skönt ^^ Jag vill verkligen lära mig att åka snowboard, jag har ju tre månader på mig, vi får se hur det går.

När jag kom tillbaka idag så var jag jätte trött och hade redan bestämt mig för att jag skulle plugga och sedan lägga mig framför en film eller våldgästa dorothea. Som förväntat hamnade jag framför en film, men så knackade på dörren, men jag hade ingen lust att öppna så ignorerade de lite halvt, men så knackade det igen så jag tänkte att det kanske var Dorothea eller Cassy som ville nått så jag gick och öppnade (väldigt snygg i mina mjukisat och linne :S :P ). Men nej, varken dortothea eller Cassy va de, utan Dan som tyckte att jag skulle komma ner och festa med dem. Haha, jag kände ju inte att det var riktigt min plan för kvällen, men sen kom en australiensare (minns inte va han heter ) och de lyckades övertala mig att komma ner. Är ju alltid trevligt att träffa nya människor. Så det blev en öl och snack (och ja, jag hade fortfarande mjukisar och linne på mig ^^). Sen när de drog ut så gick jag över till Dorothea och fastnade där i några timmar. Jag gillar spontana kvällar! De är de som är de bäst (: Men nu måste jag hoppa i bingen och nanna, vi måste nämligen åka klockan kvart i sju imorgon för det snöar och är väldigt kallt ute, så de kan vara lite halt. Och det är ju lördag imorgon vilket innebär att alla turister kommer och går.

Auf Wiedersehen

Ledig

Idag vart de en ledig dag, vilket innebar att vi var ute igår. De var kul! Vi gick till en bar, den ända här i Fiss haha, och snackade och drack öl. Sen drog vi oss tillbaka vid ett tiden och då satt de fint att lägga sig i sängen. Idag kunde jag sova ut men vi hade bestämt att vi skulle åka till landeck för att fixa simkort, handla och andra småsaker. Därefter väntade böckerna. Nu på kvällen har jag och Dorothea gått igenom det mesta och käkat, och lyssnat på julmusik. Vi har bestämt oss för att försöka komma i lite julstämning, det är ju faktiskt tredje advent på söndag.

Vi är en mycket internationell skidskola, ett par holländare, engelsmän, australiensare, tyskar etc. Och i Australien och England firar man ju jul den 25 dec. Så vi har bestämt oss för att fira jul två gånger, för vi vill ju fira den 24 och de den 25 så ja, då får man ju helt enkelt ställa upp ^^. Men jag e inte bitter, Julen är ju underbar!!

De var ett tag sen man körde ner huvudet i böckerna, men ja, man vänjer sig allt för fort.

RUBRIK

Hallihallo

Idag var ganska bra, igår var det nästan bättre och imorgon har vi ledig så ikväll går vi ut och tar en öl. Men det blir inget festande, alla känner att vi måste plugga imon. Så ja, nu blir de dusch mat och sen får vi se. De blir nog bra. Skriver mer imorgon när jag känner att jag behöver en paus från pluggandet.

Over and Out

3-dagen känningar

Idag var det en typiskt tredje dag, man pallar inte riktigt gå upp. Känner ni igen de? första dagen är alltid kul, allt är nytt, andra dagen är fortfarande väldigt rolig för allt e fortfarande ganska nytt, sen kommer den tredje dagen då det känns litta kiss kasst och värdelöst och sen på fjärde dagen blir det en vana. Jag vet inte om jag är ensam om att känna så, hoppas inte ^^.

Men när jag väl kommit upp och allt var på G så kändes de inte så illa längre. Jag menar jag är ju ändå i Österrike ! Idag så lärde vi oss hur man skulle lära ut skidåkning till barn, de var både roligt och lärorikt, men jag är lite orolig för att man ska få en grupp där alla barn bara står och bölar och man vet varken ut eller in, men de är ju bara farhågor.

Nu på kvällen så hade jag dock lite otur när jag kom hem (varmvattnet fungerade dock, så idag, tillskillnad från igår fick jag en varm dusch, vilket var väldigt uppskattat!) för jag hade tänkt att jag skulle laga pasta. Men jag fick inte igång den förbaskade spisen, det är en såndär modern grej man bara ska trycka på för att sätta igång den. Så jag stod där utan fungerade spis, micron fungerar inte heller förövrigt och jag som är så smart har frusit in brödet för att det inte ska bli gammalt, så ja, de blidde ett äpple till kvällsmat. Men jag var ändå inte jätte hungrig, plus på de. Sedan har jag bara spenderat kvällen med folk och pluggat, det var väldigt givande! (:

Här kommer lite bilder:

Ingången till mitt nya hem


Utsikten
Första dagen i backen, under Anwärter-kursen, så detta är i St Anton

Tufft med underbart!

Nu har jag avverkat andra dagen av kursen. Jag har typ ont i hela kroppen, kanske förståligt då jag inte tränat på 2 veckor sen jag kom.

Alla här är typ galet trötta, vi åker nämligen härifrån klockan 7 på morronen, går på teori mellan 8 till 9, träffar vår lärare (vi är indelade i grupper, 9 i varje 13 grupper) halv tio, åker skidor hela dagen och en timmes lunch mitt på dagen. Halv fyra är vi klar, teori från 16.15 till 17.00 sen tar vi bussen hem och är tillbaka vid sex om vi inte stöter på problem på vägen som vi ibland lyckats göra :P. Men de e hur kul som helst!!

När vi kommer hem sen måste vi plugga lite också, för de e ganska mycket man måste lära sig, men de som inte kan någon tyska har de nog svårast. Dessutom är vi lediga på torsdag så de blir skönt (:

Auf Wiedersehen

Det fungerar!!

Jag har ett fungerade internet!! Så glad man kan bli för de. Iallafall så tänkte jag att jag kan göra en snabb sammanfattning om hur de är här just nu.

I onsdags efter att vi käkat middag, på jensens såklart. Körde vi till Köpenhamn och tåget gick faktiskt i tid. Men imorse, klockan halv fem för att vara exakt, blev vi väckta (skulle egentligen bli väckt klockan åtta innan vi var framme i München) för att vårt tåg var 2 timmar försenat och vi kunde byta tåg om vi ville. Så jag och en annan tjej som också skulle till München kom fram till att vi pallar inte komma två timmar senare så vi bytte tåg, men ack så fel de var. Efter att ha sovit några timmar så upptäckte vi att tåget vi hade tagit inte skulle vara framme i München förrän halv tolv (vårt ursprungliga tåg skulle vara där klockan nio så med två timmars försening klockan elva). Och till råga på allt var detta tåget en halvtimme försenat. Så frågan är ju varför konduktören väckte oss klockan fem och sa att vi skulle byta till ett tåg som ändå inte skulle vara framme tidigare. Vi skulle kunna ha legat i hyfsat okej bumbbeds istället för att sitta sju timmar på ett ICE tåg. Tusen tack för filmerna Emelie, jag hade dött av uttråkning utan dem!När jag äntligen kommit till München då så fann jag ett tåg till Innsbruck som gick en timme långsammare än beräknat vilket resulterade i att jag nu var fyra timmar försenad. Men efter att jag väl var framme i Landeck så tog jag bussen till Fiss där jag och en annan kille från Australien blev hämtade och körda till vårt boende. Där stupade jag ganska fort i säng!

Idag så har jag fixat lite praktiska saker bara. Varit på AfterSki (fast jag inte var i backen :O ) och täffat massa supertrevliga människor.

Nu ska jag iväg med bussen till St Anton för att gå kursen jag måste för att få jobba.

Ska försöka ladda upp några bilder på hur jag bor, de är superfint! Och omgivningen är en dröm!!

Framme, men utan Internet :P

Jag e framme och allt är bra, tog lite längre tid än beräknat :P Har inget internet för tillfället, sa far lana en dator av en kompis (:

Hejdå

Ja, nu sticker jag om några timmar. Ska bli superkul, men man är lite nervös måste man ju erkänna. Har packat det sista nu hela förmiddagen, lite kvar att göra, men det känns som det mesta är under kontroll ändå! Men jag sticker 18.42 från köpenhamn och kommer vara framme typ vid två-tre kan jag gissa, lång resa. Men ändå inte så illa för jag har laddat upp datorn med massa filmer ^^.
Nu måste jag fortsätta. Ha de bäst, och nästa gång jag uppdaterar är jag i Österrike. Galet!

RSS 2.0