Hejdå!

Så, som ni vet är jag på stor semester just nu och har superskoj! Och jag ska berätta om allt skoj om denna underbara resa för er som vill, dock har jag bestämt mig för att bloggen ska vila under tiden jag är här nu. För när jag kommer hem kommer jag visa allt bilder och berätta alla underbara historier för de som vill lyssna, detta betyder också att bilderna för facebook får vänta tills jag kommer hem, för hur skoj är det för mamma och pappa att se alla bilderna på storbildstv när jag kommer hem, om de redan sett allt?? nej det fungerar inte ^^. Ha de gött puss haj <3

Cairns

Välkommen till Cairns! Nu är vi här, kom igår kväll. Resan gick bra dock några oplanerade snesteg på vägen, men det är väl vad man ska räkna med?! Igår blev det en tidig kväll. Idag var vi först ute på en mysig frukost i solen sedan kom Annie och vi stack till stranden och därefter blev det min överraskning till Luke - Bungy Jump, och jag gjorde det!! Trodde jag skulle börja gråta när jag stod där, tillslut fick han som höll mig säga att jag var tvungen att hoppa XD haha. Fast vad spelar det för roll, jag gjorde det!! Ikväll ska vi hem till Annie och käka middag :) får se vad morgondagen har att bjuda på (: vill också påpeka att jag just nu sitter (klockan åtta på kvällen) i shorts och linne utan att frysa, fråga är de, när gjorde jag det sist ?? haha, sköna liv!!
(bilder finns på facebook :) )

Upp och ivag

Hejda Falls, Hej Cairns och varme. Sitter just nu vid ett australienskt tangentbord, vilket innebar att jag inte har alla bokstaver, men iallafall internet. Imponerad! Ikvall aker jag och Luke ner fran berget och ut pa aventyr, kanske blir lite halvkass updatering udner den tiden, men ska forska fa ut lite bilder pa facebook om vi har internet pa vissa hostel (: nu blir det middag med Cass och Adam, mumma. Ha de gott i kylan, nu ska jag till varmen, wiiiiie !!

16/9/2011

Oj så fort allt går, redan 16 september, idag är det skidskolpartyt, två dagars jobb, fyra dagar till Carins, 36 dagar till jag kommer hem. Hur galet är inte allt detta? Ännu en skidsäsong går mot sitt slut.. Idag var det inte mycket jobb, jag fick dock två timmar på morgonen sedan blidde det lunch och sedan drog jag hem, nu ligger jag och lyssnar på radio och tar det lite lugna fisken innan jag måste börja göra mig klar för kvällen. Kommer säker bli kalas kul! ska verkligen försöka vara bättre med min kamera ^^ har dock varit hyfsat duktigt nu de senaste dagarna, men det tar en sån galen tid att ladda upp dem med detta kassa internet vi har här så pallar inte riktigt ladda upp den. Kanske imon om jag känner att jag har extra tid över, haha, ofta jag kommer ha det XD måste börja packa så smått nu, som det ser ut så kommer vi lämna Falls natten till tisdag, ta tåget till Melbourne och vara framme vid halv åtta tiden, sedan fixa lite småsaker där för att sedan flyga till varma Cairns klockan tre, wiii :D! just nu säger väderleksrapporten mellan 20-30 grader dagligen, har ni inte börjat få höst hemma nu?? haha, nu e jag lite skadeglad ^^ men det är ok tycker jag XD. Ha en super fredag, för det ska jag ha!!

Back in business

Äntligen är tillbaka, internet slogs ut i tisdags när vi hade windhold. Dock fick jag job på windhold ändå, för jag sa att jag ville ^^hehe. Kanske inte poppis av alla efter det, men jag fick ju jobb och vem som helst hade kunnat göra det samma, det ända jag sa var att jag hade mina saker på plats och ville jobba och vips så hade jag tur. Annars åker jag bara runt överallt under dagarna med mina Highway Patrollers, det är grymt kul. Har gjort det sedan i lördags och de är så duktiga. Två av ungarna jag har nu har jag haft ända sedan i lördags och de har verkligen blivit så duktiga, och det ända de egentligen behöver är att åka runt och ha skoj, och det gör dem bättre. Sedan fick jag en ny liten kille idag, jack, han var så grym. Helt parallella skidor och ja, han var grymt mycket snabbare och säkrare än alla andra ungar, så jag var tvungen att ge honom till en annan grupp. Sedan har jag en liten tjej, hon är mycket duktiga på att åka skidor, men hon lyssnar inte för fem öre. Jag vet att jag aldrig var bra på att lyssna när jag var liten, så släng inte det i ansiktet på mig nu mamma och pappa ;) haha, men det är faktiskt farligt. Hon har redan kraschat in i en av ungarna i gruppen en gång och sedan gjorde hon en "cut in" på ett par snowboarders häromdagen, tur dock att de hann stanna, men saken är den att om de trillar så är det mest hon som blir skadad för en liten femåring mot tre tonåringar, det säger sig självt. Idag var jag dock tvungen att säga till hennes mamma om problemet, då det är farligt för henne, så imorgon blir det nog bättre (: ! Jag är dessutom satt på mina HP ända till på söndag, så det är härligt. Sedan är det bara en vecka kvar med jobb.

Va händer annars ?? Well, vi planerar resa för fullt, redan bokat första hotell-stoppet, vilket blir på tropic days i Cairns, vi flyger upp den 20 september, redan bokat flyg ^^, och sedan tar vi oss ner hela östkusten och sedan flyger jag hem till Sverige den 21 oktober så jag är väl hemma den fredagen där. Ska landa tio över två, svensk tid då, och jag kommer ju vara kalastrött då, tiden för mig kommer ju vara nio på kvällen XD haha, undra hur det ska gå att vända på dygnet igen. Minns hur det var här i början. Trodde jag hade vant mig efter ett par dagar, men jag tyckte det var sjukt störig att jag var så trött hela tiden, och sedan insåg jag att det nog var jetlag som störde sig i mitt lilla system, och det höll i sig i ca en vecka. att ställa om kroppen med 8 timmar är faktiskt mer än man tror.

Och sedan har vi ju skischoolparty snart, på fredag nästa vecka. Kostymen är nästan helt fixad, måste bara hitta en stråhatt och sedan är jag redo. Kommer nog bli kalaskul, sedan har jag två dagar kvar och sedan ner till Melbourne, iiiih som jag längtar. Dock vill jag inte lämna jobbet här, älskar verkligen mitt jobb som skidlärare (dock en dag ledig i veckan, som i Fiss, hade inte skadat) men sedan har jag ju bara en månad hemma och så bär det av till underbara Fiss igen. Jag älskar verkligen mitt liv ibland, det är precis som jag vill ha det just nu. Dock önskar jag att min underbara familj och alla vänner kunde följa med mig så jag få ha mina nära och kära hos mig, fast nu när jag inte ser dem så ofta så inser jag faktiskt hur mycket de betyder för mig!

Lollo och Lucy på hejdå-middag innan österrike (:

Sofie Sofie och Jessi

Sjukt kul förfest, misslyckad utgång (tror vi har mig att skylla på det ?! haha) med dessa sötnosarna

Mammsen och Liz i Fiss, mys på hög nivå!

Pappsen och Liz

Jag och Dori i Fiss, night flow -kväll (: (så fina mina vantar var en gång i tiden *suck* ^^)


Disney Night!

Efter en hel dags jättebra jobb och därefter gym blir det middag och filmkväll med Cass :)!!! Kalasbra med tanke på att annars är jag bara ensam i mitt lilla rum eftersom luke är iväg och gör sitt prov. Btw. resan till Cairns är nu bokad, den 20 september bär det av. Första stoppet blir ett hostel som heter Tropic Day som ägs av en tjej som heter Annies föräldrar, helt underbart mysigt ser det ut (http://www.tropicdays.com.au/). Nej nu kallar middagen, roast står det på menyn, yumm!!

Ring så spelar vi!!!

Hallihallo

Nyss hemkommen från jobb, super dag har jag haft! Igår när vi va ute så råkade jag glömma min telefon där vi förfestade, så jag bad Patrik att ta med den till jobb idag och han kom ihåg det ! Så det var en super start att få tillbaka min telefon direkt på morronen, man känner sig helt lost utan den XD haha hur illa e inte det? Därefter så kollade jag min rosta, och där stod det att jag skulle ha Wombats Rambelers idag (vilket innebär att barnen redan kan åka, stoppa, göra svängar etc.) vilket gjorde mig super duper glad!! :D och sedan visade sig att barnen jag fick inte var gråtande barn, kalas bra, och de var superduktiga. Jag blev sedan satt på lunch vilket innebar att jag inte behövde bry mig om vad jag skulle käka till lunch plus att jag fick betalt för det. På eftermiddagen var det endast 33 barn i snowclub, vilket inte är alls mycket, men jag fick jobb ändå. Endast 5 barn, wombats igen, och superduktiga igen, så jag har haft en bra och enkel dag.


Sedan så har jag kommit på att jag kan lyssna på P4 malmöhus på min dator här, fast jag är i Australien kan jag höra svensk radio. Så jag gjorde det imorse när jag vaknade. Så tänkte jag att detta är inte vad de brukar spela hemma på lördags mornarna, men det kanske har ändrats ju. Och sen blev klockan nio och det skulle vara eko, så sa de på radion att klockan är ett, och då slog det mig. haha så korkad man kan vara ibland hey, tidsskillnaden spelar ju faktiskt roll ^^ så nu när jag kommer hem från jobb kan jag iallafall dra igång "Ring så spelar vi" på radion, får man lite hemlängtan också, lördagsmornarna med massa god frukost. Här lever jag på äpple och ägg till frukost, lätt, snabbt och mättande, men man tröttnar aningen måste jag erkänna XD. Nu ska luke snart komma hem och vi ska dra ner till affären för att handla in litta småsaker till kvällen, mumma ^^ Hoppas ni får en super lördag :)

Bra dag !

Anledningarna till att dagen är bra:
- Ska skypa med mamma och pappa och Liz
- Fem timmars garanterat jobb
- Ska baka brownies till efterrätt idag
- Mysa med Luke ikväll framför en film
- Solen skiner ute
- Vaknade imorse och hade ändå sovit ganska djupt


Detta är anledningarna till varför detta är en bra dag! Och det är ju faktiskt lördag, och oavsett och du jobbar eller inte så är lördagar underbara så är det bara.

Vår eller höst?

Igår efter jobb när jag skulle skriva klasslista för idag så slog det med, det är den 1 september. Reaktionen från Amelia var då "oh, då är det officiella starten för våren imorgon", så sjukt ändå, har aldrig tänkt att 1 september är den officiella starten för våren, för oss är det ju hösten som startar idag. Men solen skiner på idag igen och ja, våren är verkligen påväg! Idag blir det samma grupp som igår, dock tre ungar som åker hem idag vilket betyder att jag måste hitta tre nya hehe ^^ Ikväll är planen att dra ner till High Plains med Nel och ha lite tjejkväll med Nel Gemma och Jana, eftersom Ben ändå inte är där. Får se hur det blir med saken, men om det blir av blir det nog mys :)

ha en bra dag (:

RSS 2.0