Det blir alltid bättre.. ;)

Nu har jag jobbat två dagar, 10-12 ungar morgon och eftermiddag. Igår trodde jag skulle dö :P haha fast det gör man alltid första dagen på jobbet. Jag hade helt nybörjare och det var ingen magic carpet för oss att använda, fick dra upp ungar nära lika stora som jag. Det var länge sedan jag svettades så mycket. Eftermiddagen gick liiiite bättre, men verkligen endast lite. Men jag var inte helt ur kontroll när dagen va slut för jag lyckades dra iväg några åk själv så det var härligt. På kvällen var tanken att vi skulle dra till The Man för de hade ”jug-night” meeeeen vi råkade somna innan, vaknade vid 2 på natten och gjorde oss i ordnig och hoppade i säng igen haha :P ungarna tar dö på mig XD

Ikväll blir det dock inte till att somna, för ikväll ska luke spela dart, det är tydligen dart night varje tisdag så då får man väl dra dit och kika på det. Dagen har också varit mycket bättre, fick mina ungar att stoppa och till och med göra en del svängar, imorgon blir det nya tag. Får se om jag lyckas ta reda på det är med skattjakten för mina ungar är väldigt laddade för den haha aja, de löser sig. Ha en trevlig dag, jag ska i alla fall ha en trevlig kväll innan jag faller i säng ^^

Måste bara berätta en sak som en av mina ungar berättade för mig idag när vi hade lunch, det här är andra gången hon ser snö, hon och hennes bror också då ju. De såg snö en gång när de var 2 år, de är väl kanske 7 år nu kan jag tänka mig, helt sjukt ju XD och de är jätteduktiga! :) Träffade dem nyligen när jag var påväg ner till gymmet, hon e så söt, berättade för mig hur hon hade åkt den backen som vi åkt och åkt förbi sin farbror, och sen kramade hon mig (: sötnos.

Mitt i liftsystemet finns det en sjö som heter "Rocky Vally"


Lite bilder på våran enkla boning ^^, dock är detta innan vi fick kylen :P


26.06.2011

Nu är kursen klar :) skönt faktiskt. Och på eftermiddagen gjorde vi skuggning, vi skuggade en skidlärare. Jag längtar till jag ska få börja jobba! Är lite nervös för pappersarbetet bara :P hehe. Ikväll ska vi ut och ta en öl, se vilka som kommer och blir skidlärare med oss (:
Detta skulle publiceras igår, men internet la av så ja, det kommer nu istället ^^enjoy

Midsommar med snö ?

jag har haft regn och rusk på midsommar, men aldrig förr snö. haha, fast jag gillar ju de ^^ idag vart det första dagen på träningen. Eftersom vi redan har jobb så hänger vi mest med, ska lära oss systemet och hur de lär ut saker och ting här. Det skiljer sig lite från österrike, tycker det kan vara kul att prova på båda sakerna och se vilket man tycker mest om. Vi har dessutom flyttat till där vi ville bo nu, så de e bra :) dock har vi tappat bort vinägern vi köpte, hur kan man tappa bort en hel vinägerflaska ?? det undrar jag verkligen, men ja, de e puts veck, vilket suger för jag vill ha den :( :P hehe får ta och köpa en ny. imorgon blir det upp i backn klockan 8.30 och sedan hinner jag väl med 2 åk innan vi fortsätter utbildningen som går från 9-16, kommer göra den nu i tre dagar, alltså från idag till på söndag. även kul att lära känna lite folk, och så kommer georg snart wiiie :D! ska bli så skoj att träffa henne igen!! :D

Hoppas ni får en underbar midsommar och dansar firar och har massa skoj!
Vi lyckades komma på en solig dag :) liften som syns kallas Falls Express och precis ovan ligger skidskolan

Följer man vägen upp här så hamnar man där vi bor, det är snö på vägarna då det är en ski-in-ski-out-polyci :), det gillas!

Skidlärare utan skidor??

Sitter i Nissans "träff-rum" just nu. Vi kom fram vid halv tolv tiden idag,sedan har vi fixat massa, eller iaf försökt fixa en massa^^ för att komma upp på berget var vi tvugna att åka en obehaglig väg som fick mig att må sjukt illa, så kommer nog inte åka ner härifrån om det inte är något sp, som t.ex. Harry Potter ;) när vi kom fram var det bara att få upp alla våra saker till där vi ska bo, men nu har de visat sig att de bosatt oss på ett helt annat ställe och tsm, så vi har försökt fixa de. Och mina skidor pjäxor stavar och hjälm har inte kommit så var tvungen att hyra de, behövde dock inte betala eftersom det är ju inte mitt fel så de ca bra :) fixat liftkort och kläder, så vi har ändå fått saker gjort, fast vi inte hann åka skidor som vi önskade, men what can you do? :P imon börjar träningen,Luke ska jobba och så ska vi försöka lösa det med boendet,så det blir bra (: ha en trevlig dag så ska jag ta och ha en trevlig kväll ^^ ha de

Next stop: Falls Creek

Bedtime! För imorgon klockan sex bär det av till Falls Creek. Massa nysnö där så hoppas på en tur i backen innan liftarna stänger. Men det borde vi hinna med tanke på att vi sticker så tidigt!

Idag började dagen med att leka på en inomhus lekplats med Cassies systerdotter, det var faktiskt väldigt roligt ^^ massa roliga rutchkanor etc. Jag hade älskat det som lite, tyckte det var väldigt roligt nu med ;) haha. Sedan fixade vi ärenden, åkte till Ikea käkade lunch där, och sedan har vi inte gjort så mycket mer. På fredag börjar jag med utbildnigen också, ska hålla på i fem dagar, s¨det blir nog skojigt :) kommer dessutom att få ett sämre internet nu också, så updateringarna kommer nog minska, speciellt med bilder. Synd men sant. Ha en bra dag! btw så har jag nu ett australiensiskt telefonnummer, så hör av dig om du vill ha det ^^

Goooomorron

Så, nu känns allt mycket lättare, efter en skönhetssömn!! Här kommer lite bilder från de senaste dagarna :) Enjoy
flyger över Aus.

Melbourne by night

Tog skybus in till Melbourne efter 13 h på flyget, sedan taxi till hotellet

frukost/lunch dagen efter, helt underbart efter en hel dag med flygplansmat. Fast det där ägget var verkligen inte något för mig!!

parliament of victoria

mysig parkgång precis bredvid parliament of victoria, minns inte va de hette ^^

china town

biblioteket

mycket mummsig grekisk sallad till middag (:

Luke kom och vi käkade en underbar frukost buffé

gudie no 1

välbehövd pause på starbucks

innan jag somnade ^^

trevligt sällskap på bordet intill??

Hemma hos Cass :)

Nu har jag kommit hem till Cass. Luke kom till hotellet imorrse, 2 timmar försent :P, och vi gick och käkade en helt underbar frukost. största buffén du kan tänka dig. till och med belgiska våfflor, mumma ^^höll oss mätta hela dagen. har fått småsaker fixade, somnade på starbucks. Men tycker det var försåtligt, för jag vaknade klockan fyra i natt av att några i mitt rum började snarka i takt.. sedan kom Cass och hämtade oss och nu sitter vi och halvsover framför tv, klockan är halv nio och ja, vi e liiite trötta. Jetleg säger jag bara!

Blir en tidig kväll så kommer vi nog rätt på det imorgon, då väntar Melbourne med Cass. Ska bli mys :)

Nattinatti

Melbourne

Så, en dag avklarad i Australien. Igår när jag landade, efter 13 timmar på planet :P, så tog jag bussen till Melbournes tågcentral och därifrån taxi till hotellet. Träffade på en snubbe där som också skulle ta taxi så vi delade. Han är tydligen dykinstruktör någonstans här i aus. så han sa till mig att höra av mig när jag reser omkring ^^hur coolt som helst! Annars gick jag bara i säng så fort jag kom till hotellet, efter att jag hade skypat med mamma och pappa.

Idag blev det att sova ut, skönt. Vaknade först vid halv tio tiden, gick till gymmet som fanns här. Inget stort utbud med ändå helt ok. Sedan var blev det frukost/lunch på stan och sen har jag gått omkring och kikat bara. Passade även på att köpa en adapter, glömde fixa det uppsi ^^, och nytt skydd för mobilen, kalasbra helt enkelt! Har även kikat in staden lite. Nyss har jag klämt i mig en supergod grekisksallad, mumma på den. Ska bara kika klart på filmen jag börjat kolla sedan blir det bingen, som pappa brukar säga.

Btw så märker man att det inte är sommar här just nu, det började mörkna redan vid klockan fem :P Det har dock inte varit särskilt kallt idag, kunde ändå ha mina tygskor utan att frysa för fem öre. Dock väldigt blåsigt! Fast vi slapp regnet de lovat oss :P Pappa berättade dock för mig att det snöat i Falls, awesome!!!

(bilder kommer )


First stop: Doha

Så, nu sitter jag på ett café på dohas flygplats, costa coffee heter det, tror det kommer från england så känner mig mer hemma här än bland alla asiatiska märken. Har även hunnit skypa lite med päronen mina :)

Smart som jag är, missade jag att checka in online, vilket gjorde att när vi kom vid 10 över 10 (och kön var överlång!! ) så var jag tvungen att vänta helt länge och kunde inte göra någon "fast bagdrop " men man får ju lära sig av sina misstag! Jag lyckades iallafall checka in till slut, snabbt genom säkerhetskontrollen, där jag lyckades (med några säkra tips från en erfaren syster) att charma mig fram längst fram i kön, behövde inte ens göra det själv efter att jag sagt till ett par att jag var sen, då sa de till alla "släpp fram henne". tror de sa nått sånt iallafall, för de snackade spanska, och det är ju inte min starka sida :P. Sedan var det snabba steg genom kph flygplats. Påvägen till gaten såg jag en cold stone också, blev lite ledsen att tiden var för knapp att stanna att handla.. :P. Sedan var det bara att stiga på planet, ingen mer väntan. Så det var skönt! Väl framme vid min plats upptäckte jag att jag fått fönsterplats på 2 sätena, awesome lixom, men vad är en fönsterplats utan fönster ? haha, jo inte så illa som det låter faktiskt. Jag kunde luta mitt säte utan några arga miner bakom mig och jag hade dessutom turen att sitta helt själv på två säten, helt ok måste jag säga!

Så, resan bestod mest av filmtittande, lite käk etc. Inte särskilt spännande. Väl framme i Doha var vi tvungna att kliva av planet och in i bussar, så vi var ute ett kort tag, och då kände man värmen. Det är typ 40 grader här, det är väldigt varm ska jag tala om för er ;) hehe. Och det är dessutom kolsvart ute, har varit det sedan jag landade klockan halv åtta, jag menar, så mörkt har vi det inte hemma!

Nu sitter jag som sagt bara här och väntar på att nästa plan ska flyga, har då 13 h att se fram emot, kul va ?! ;) funderar på en kaffe, men jag gillar inte kaffe.. rackarnas, måste ju hålla mig vaken nu så jag inte missar planet.. någon rekommendation på kaffe för folk som inte gillar kaffe kanske ? haha tror inte det :P

Nu blir det film för Sofie, SUPERHJÄLTARNA ;) Ha de bäst!

Aningen nervös på kastrup


Fönsterplats utan fönster, awesome om ni frågar mig! ;)

Välkommen till Qatar!!

Skype med mammsen och pappsen :)

Nattinatti

Ses i Australien. Så nu ska jag hoppa i bingen, sista gången i min egen säng på ca. 5 månader. Alltid dagen innan jag ska sticka iväg för en längre tid så börjar jag alltid fundera, är det här verkligen en bra idé? det vore ju lättare att bara stanna hemma, här är allt tryggt och bra! Men det har ju alltid gått så bra, och som jag kan minnas har alla mina resor varit väldigt lyckade. Så Falls ska bli grymt, men shiiit jag e nervös nu ^^ fast det är väl både försåtligt och ok kan jag tänka mig.

Har iallafall haft en supermysig kväll med systeryster. Käkat tacos, lyssnat på Joseph, käkat godis, kollat film, gamla bilder etc. etc. Ja, en mycket bra sista kväll. Men att bara få tillbringa tre dagar med henne på en hel sommar är inte ok! Vi ska ju ha den perfekta sommaren tillsammans, men vänta bara! Sommaren 2012, innan jag ska börja plugga, och hon är klar med sitt (lite avundsjuk där ja, jag har fyra år att "se fram emot" och hon är klar, hur rättvist är det på en skala ? :P haha ) iallafall, då kommer vi ha en awesome sommar tillsammans och sedan hoppas jag vi kommer att se mer av varandra!! Och hon ska ju unbedingt ner till fiss igen!!

aja, nu räcker det för mig. Nattinatti
Resterna av en myskväll med systrarna Hansson ^

?

Hur kan tiden gå så fort ? Om tre dagar flyger jag till Australien, min resa kommer att ta sin lilla tid. Kommer lyfta från kastrup 12.00 sedan flyger jag till Doha, som ligger i Quatar. Landar där 19.30 lokal tid, men själva flyget tar endast 6h och 15 min. Därefter måste jag tillbringa 5,5h på flygplatsen innan planet lyfter mot Melbourne, detta 01.00 lokal tid, kommer landa i Melbourne 21.30 (lokal tid det med ^^), denna flygresa kommer att ta 13,5 h. så ja, jag har några sköna timmar på flyg och flygplats att se fram emot, härligt va ;)?! nästan 20 timmar i luften och allt som allt tar resan 25 timmar och 15 min. Men jag har något härligt att se fram emot! Dock har jag ett liiitet dilema, vad ska jag ha för kläder att resa i??? Jag menar, vi har sommar här, och i Doha som jag ska mellanlanda på är det ca 40 grade för tillfället och i Melbourne är det 10-15 grader. Inte lätt måste jag säga!! ^^
Flyger från den välkända staden Köpenhamn..

för att mellanlanda i Doha..

sedan når jag den underbara staden Melbourne..

och efter ett par dagar i M. så ska jag åka till min kommande hemort för ett par månader Falls Creek :)

4-3-2-1-LÖRDAG!!

Hallihallo,

Det var ett tag sedan nu, men har haft många bollar i luften och då blir det inte en prioritet att skriva här :P menmen. Ligger helt död på vår stora fina röda soffa nu och kollar sporten, aldrig fel :). Under veckan så har Luke varit här, vi har haft massa roligt för oss. Vi var på studenter Jacobs och Axels, var superkul att träffa alla igen! Sedan var vi på äventyr och åkte och kikade på Nimis, för er som inte vet vad det så är det som en stor lekplats för vuxna kan man säga haha ^^. Det är en man som heter Lars Vilks som bestämde sig för att ta allt bråte som havet sköljt in plus massa annat bråte och bara bygga ihop det. Om ni inte kikat på det är det verkligen något jag kan rekommendera ! Efter Nimis åkte vi sommarrodel, sjukt kul det med! speciellt när man har provat det en gång och sedan är det bara att gasa allt man kan!!! Jag lyckades tappa min mobil på banan, uppsi, men gud va på min sida (TACK!!) för den klarade sig utan skador! Jag lyckades faktiskt åka fort dock, inte lika fort som luke, men han har ju liiite bättre förutsättning än jag ^^.

Vi hann även med att dra till Ven och cykla tandem, vädret var helt perfekt och det var supermysigt. Kvällen tillbringades dels på en supermysig tapas bar som heter Plocke-Pinn (Kan verkligen rekommendera den resturangen, ligger i malmö inte långt från möllan) och sedan drinkar på TGIF med tjejerna & co.

Idag sov vi ut, länge och väl. Sedan tog vi cyklarna och drog till Lomma och käkade på fiskboden, deras räkmakor är guld! Sedan blev det hem, tåget till malmö och tillsammans med pappa drog vi till Kastrup och hämtade liz, äntligen är hon hemkommen från Usa, med lite problem påvägen, såklar :P. Men nu är hon här!! Jag och Luke drog dock snabbt in till Kph och promenerade omkring på ströget och sedan blev det tillbaka till Kastrup och vinka hejdå till honom. Men vi ses ju om mindre än en vecka, dock på en annan kontinent. Läskigt men skoj!


RSS 2.0